Új szponzorral kezdi a szezont a Szentendrei Kajak-Kenu SE

 

Új szponzor, a Ford Hovány támogatásával vág neki az idei versenyszezonnak a Szentendrei Kajak-Kenu Sportegyesület, amely már 2021-ben is jelentős előrelépést könyvelhetett el a versenyeken elért kiváló eredményeinek köszönhetően.

A Szentendrei Kajak-Kenu Sportegyesület (SZKKSE) sportolói a 2022. május 20-22. között Győrben tartandó "szezonnyitó" Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokságon már a sportegyesület új szponzora, a Ford Hovány támogatásával indulhatnak – hívta fel a figyelmet Pétervári Pál, az SZKKSE alapító-elnöke, vezetőedzője. A tíz világbajnoki érmet szerző – ebből négy arany –, kétszeres Európa-bajnok kenus ezúton is köszönetét fejezte ki a sportegyesület új támogatójának.

Az SZKKSE versenyzői által elért hazai és nemzetközi eredmények a korábbiaknál jelentősen figyelemre méltóbbak és kétségkívül magukért beszélnek. Így egyértelművé vált, hogy a sportegyesületnek, a versenysport minél jobb feltételeinek biztosítása érdekében, szponzori háttérre van szüksége – mondta Pétervári Pál. Hozzátette: a versenyzők már adták azt, amit adhattak és ezt a továbbiakban is meg fogják tenni: az idejüket és a kitartásukat. "A legutóbbi sikerek őket igazolják, de egy profi ütemváltáshoz most már kell szponzor. Azt pedig nyugodt lelkiismerettel kijelenthetem, hogy ezekhez a srácokhoz, ehhez az egyesülethez most szponzorként csatlakozni, őket segíteni jó imidzsépítő lehetőség a jövőre nézvést" - mondta az SZKKSE elnöke.

Pétervári Pál emlékeztetett a 2021-es év nagy eredményére: az SZKKSE-ben kinevelődött utánpótlás-generáció úgy megerősödött, hogy a versenyeken nemcsak bizonyítani tudott, hanem biztosította az egyesület jelentős előrelépését, elismerését is a szakágon belül. Az egyesület 2021-ben – a 22 éves Adolf Balázs eredményeit nem számolva, neki 13 éve Pétervári Pál az edzője – a 27. helyre ugrott előre a korábbi, évek óta 40. körüli helyről a több mint száz magyarországi kajak-kenu sportegyesület között.

Az SZKKSE elismerését jelzi az is, hogy a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a sportegyesület 2021-ben jól szereplő 13 kölyök és gyerek "válogatott kerettag" versenyzőjét a téli felkészülés ideje alatt két alkalommal is meghívta az olimpiai felkészülési központban tartott edzőtáborba. Nem kétséges, hogy az említett utánpótlás versenyzőkre a kenu sportban érdemes odafigyelni, mert a jövőben csak erősödni fognak és eddigi eredményeiket újabbak, esetenként még jobbak fogják majd követni – hangsúlyozta Pétervári Pál. Az SZKKSE elnöke szerint a tavalyi sikereik elismerése az is, hogy idén kaptak egy új edzői státuszt, amit Polgár József tölt be.

A 2022. május 20-22-i csehországi racicei I. ICF Gyorsasági Világkupán – ahová a világ minden részéről érkeznek komoly sztárok – a 19 fős magyar kajak-kenu válogatott tagja lesz az olimpikon Adolf Balázs is, aki sokak szerint a magyar kenusport legnagyobb reménysége. Racicében a világ 50 országának több mint 500 sportolója vesz részt. Racicében a kenu egyesek ezer méteres távja igazi erőpróba lesz, hiszen a mezőnyben a tavalyi ötkarikás játékok első hat helyezettje is evez majd. Adolf Balázs 2021-ben három világbajnoki aranyérmet is szerzett: egyet Koppenhágában, kettőt Pitestiben, Romániában. Az egyéb versenyek mellett most a 2024-es párizsi olimpiára készül, illetve előtte még, az idén augusztusban, a kanadai Halifaxban várható világbajnokságra.

Szentendrei Kajak-Kenu SE
Címe: 2000 Szentendre, Papsziget Hrsz.:4491

Vezetőedző: Pétervári Pál
Telefon: Szabó Júlia +36 30 870 8228
e-mail: info@szentendreikajakkenu.hu