Fókuszban az „1000 egyes”, cél az olimpiai kvalifikáció - INTERJÚ Adolf Balázzsal és Pétervári Pállal

 

A magyar kenusport nagy reménysége a 23 éves olimpikon, háromszoros felnőtt, kétszeres U23-as és egyszeres ifi világbajnok Adolf Balázs. Az Óbudai Ganz VSE versenyzője a párizsi olimpiára készülve idén a gyorsasági versenyszámokra, vagy ahogy mondta, „1000 egyesre” fókuszál. Edzőjével, Pétervári Pállal együtt egy délutáni edzés után adtak közös interjút Szentendrén, a május 5–7-én Szegeden tartandó első hazai válogató, illetve az egy héttel későbbi, szintén szegedi világkupa előtt.

Tovább a cikkre...

Forrás: Magyar Hírlap 2023. MÁJUS 4. CSÜTÖRTÖK. 10:20 (szerző: Tóth László Levente)

Iramot váltottak a szentendrei kenusok

 

A Szentendrei Kajak-Kenu Sportegyesület jókora meglepetéseket okozott 2021-ben, hiszen utánpótlás válogatottjuk tagjai az országos versenyeken a korábbi éveknél jóval látványosabban és magabiztosan nyerték el az érmeket. Az egyesület vezetőedzője a tíz világbajnoki érmet szerző (ebből négy arany), kétszeres Európa-bajnok kenus, nem véletlen tehát, hogy az egyesület erőssége is a kenu. „Pali bácsit”, azaz Pétervári Pált az eredmények mellett az egyesületről és a jövőről is kérdeztük.

Tovább a cikkre...

Forrás: Vidék magazin 2022 májusi szám

Friss hírek az Egyesületünk életéből

Kicsiny, de annál sikeresebb egyesületünk ebben az évben is van magyar bajnoka C2 1000 méteres olimpiai távon. László Ábel és Rudolf János magabiztosan, nagy fölénnyel nyerték a távot. János C1 1000 méteren negyedik, Ábel a hetedik helyet érte el a döntőben.

Szombaton, az 500 méteren a párosok versenyében is megmutatták 15 éves sportolóink mennyire tehetségesek. Pluzsik Mihály és Rudolf János annak ellenére, hogy kétszer eveztek együtt minimális különbséggel megszerezték a második helyet, Külön elismerés Misinek aki idén márciusban kezdett el komolyan edzeni. Az egyesek versenyében László Ábel a hatodik helyet érte el, hősiesen küzdött, a 35 fokos hőségben kétszer kellett az előfutamát leeveznie, nem derült ki, hogy miért!?!

Vasárnap is "aranyosra" sikerült, Rudolf János révén, aki megnyerte a C1 2000 méteres futamát, László Ábel ötödikként, Pluzsik Mihály hetedikként ért a célba.

Mindenkinek szívből gratulálunk!
Szuper volt fiúk!

 

Képek itt a galériában!

Támogatóink

 Új szponzorral kezdi a szezont a Szentendrei Kajak-Kenu SE

Új szponzor, a Ford Hovány támogatásával vág neki az idei versenyszezonnak a Szentendrei Kajak-Kenu Sportegyesület, amely már 2021-ben is jelentős előrelépést könyvelhetett el a versenyeken elért kiváló eredményeinek köszönhetően.

A Szentendrei Kajak-Kenu Sportegyesület (SZKKSE) sportolói a 2022. május 20-22. között Győrben tartandó "szezonnyitó" Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokságon már a sportegyesület új szponzora, a Ford Hovány támogatásával indulhatnak – hívta fel a figyelmet Pétervári Pál, az SZKKSE alapító-elnöke, vezetőedzője. A tíz világbajnoki érmet szerző – ebből négy arany –, kétszeres Európa-bajnok kenus ezúton is köszönetét fejezte ki a sportegyesület új támogatójának.

Tovább...

Szentendrei Kajak-Kenu SE
Címe: 2000 Szentendre, Papsziget Hrsz.:4491